Start zelfhulpgroepen voor mensen met autisme.

Zelfhulp is een mogelijkheid om met lotgenoten in contact te komen. De deelnemers komen regelmatig samen zonder tussenkomst van de reguliere hulpverlening. In een groep kunnen deelnemers hun ervaringen delen, elkaar steunen en van elkaar leren. Door het deelnemen aan een zelfhulpgroep krijg je erkenning en begrip van lotgenoten, wat in het dagelijks leven soms moeilijk is. Praten met anderen over hetzelfde probleem helpt!

Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte om echt naar elkaar luisteren en ervaringen te delen. Hierdoor leer je beter om te gaan met je autisme. Je staat er niet alleen voor, samen vind je antwoorden op talloze vragen en neem je zelf weer (meer) de regie in handen. Thema’s die besproken worden, worden gezamenlijk afgesproken; denk daarbij aan, werk, relaties, vrije tijdsbesteding, prikkelgevoeligheid.

Er gaan twee nieuwe groepen starten: één groep komt 1x in de 4 weken bij elkaar op een maandagavond en één groep komt 1x in de 2 weken bij elkaar op een woensdagmiddag.

Aanmelden:

Voor meer informatie over de groepen of om je aan te melden kun je kun je contact opnemen via mail/telefoon: eindhoven@zelfhulpnetwerk.nl /040-2118328.

Voor meer informatie over Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant of andere zelfhulpgroepen kun je kijken op onze website: www.zelhulpnetwerk.nl.

Dit delen