Steeds massaler die Nijmeegse 4 daagse

Ik krijg veel prikkels als ik bevind tussen mensenmassa waarbij vaak ook veel geluid is.

Afgelopen week was de Nijmeegse 4 daagse. Nou wat een commercie en aandacht aan dit evenement. Eigenlijk vind ik deze aandacht erg overdreven. En vind ik dat ze er wel te ver in gaat. Het lijkt erop alsof alleen deze meerdaagse wandelevenement bestaat. Mij werd iedere keer gevraagd door verschillende mensen, of ik hieraan mee doe. Alsof je altijd daar aan mee moet doen als je een lange afstand wandelaar bent.
Nu heb ik deze in het verleden zo’n 17 a 18 keer gelopen. Het is op zich wel een mooi uniek evenement, maar overdrijven is ook een kunst.

Ik heb daar op zich ook wel goede herinneringen aan, maar aan de andere kant wordt dit evenement steeds drukker. Bij de laatste keer dat ik hieraan deelnam kreeg ik veel te veel prikkels en kon ik deze prikkels niet zo gauw meer overwinnen.

En ben ik er voorlopig hiermee gestopt. Misschien dat ik deze in de toekomst nog een keer ga wandelen. Maar als het zo druk blijft en steeds drukker daar wordt, is het voor mij niet te doen.
Sinds dit jaar had ik voor het op de 30 gemogen, dus in het jaar dat je 60 jaar wordt. Maar die afstand is voor mij het probleem zeker niet.

Er zijn nog meer 4 daagse wandeltochten waar ik wel van het wandelen kan genieten. Deze zijn zelfs in principe nog zwaarder te bewandelen dan Nijmegen.

Ik vernam dat er mensen waren dat ze bewust in de achterhoede bleven om zo de meeste drukte te vermijden. Ze zorgen er wel voor dat ze dan wel op tijd binnen zijn. Maar eerlijk gezegd zie ik dat ook niet zitten. Ik vind het ook prettig om na het wandelen ‘s middags lekker op de overnachtingsplaats te zijn.

En eigenlijk ben ik actief genoeg geweest om deel te nemen aan wandel 4 daagse. Dit jaar al de Achterhoek 4 daagse, de Drents Friese Woud –, Gooise –, Barchemse 4 daagse.

In augustus nog de Heuvelland 4 daagse…. Mie ducht dat zijn er al 5. En als ik nog genoeg verlofdagen kan opnemen misschien dit jaar met de herfst vakantie de Sallandse.

En verder zijn er nog vele mooie meerdaagse met langere afstanden in Nederland welke je kan wandelen. Gisteren met de huldiging van de diverse 4 daagse lopers in Haaksbergen hadden ze er over dat dit aantal rond de 16 zijn.

Zoals afgelopen week kriebelt het wandelen wel, maar absoluut niet die drukte.

Ook ben ik meer een natuur wandelaar, dan een straat loper. Want op zich is het parcours tijdens de Nijmeegse 4 daagse ook geen bal aan. Het gaat meer om de entourage er om heen.