Stormschade

Storm kan soms erg gevaarlijk worden. In het verleden heb ik net als menigeen diverse zware stormen meegemaakt. Zowel thuis als tijdens wandelen of anderszins. Dus toch wel handig dat ze tegenwoordig codes hanteren als er meer gevaar dreigt door het weer.

Ik dacht, ach die storm welke vorige stond aan te komen, zal wel meevallen. Maar het was krachtiger dan dat ik verwacht en gehoopt heb.

Gelukkig hebben wij thuis niet veel schade gehad.

Die dag kon ik redelijk goed op mijn werk komen. Wel dat je op de snelweg wat langzamer reed. Het was op dat moment wel erg triest weer. Veel regen en het was nog duister. Toevallig reed ik achter een silovrachtwagen aan, waarop stond van Triest transport. Het was zo te zien een oude oplegger en er zat deuken in. Een flinke deuk bovenaan links en een wat kleinere onderaan rechts. Ook onderaan bij het nummerbord hing een onderdeel wat scheef.

De storm was toen ook nog niet op zijn top. In de auto vernam ik diverse waarschuwingen, waaronder code rood.

Toen de wind krachtiger werd, begon het rond het gebouw waar ik werk, te fluiten. De takken van de bomen zwiepten behoorlijk op en neer. Ook de vuilcontainers achter het gebouw bleven niet op hun plek staan.

Ik heb maar gewacht om naar huis te gaan, tot dat de storm wat meer ging liggen en minder regende. Ik had op dat moment ook nog enkele taken, welke ik kon afronden.

Op de terugweg naar huis zag ik dat diverse bomen waren beschadigd, of zelfs is gaan liggen. Zelfs hele dikke bomen, welke niet rechtop bleven. Ook zag ik andere soort schade, waaronder een verkoophut van een fruitteler, waar ik ook weleens aardbeien en aardappelen koop, helemaal tegen de vlakte was gegaan. Het was zelfs zo eerder te zien, een degelijke bouwwerk. En zo nog wel meer.

Dan schrik je wel een beetje.

Daarna mijn oppashond uitgelaten en heb een hele andere ronde gewandeld. Niet door het bos, of langs bomen, maar hem aan de lijn langs open stukken weg. Ach arme kerel. Het was echt te merken dat hij ‘s morgens niet veel buiten is geweest. Vast door de storm. Hij moest wel aan de lijn, omdat ik langs B-wegen wandelde, waar ook verkeer langs rijdt. Maar gelukkig was er een stuk waar ik hem wel kon los laten. Helemaal uitgelaten en ook mooi dat hij diverse andere honden trof waar hij mooi mee kon spelen. Dan heeft hij gelukkig toch zijn energie kwijt gekund.

Ook op facebook zag ik bij mensen wie ik ken, wie schade hebben door de storm dit ook melde of lieten zien. Gelukkig is de schade bij ons thuis meegevallen. Alleen de pergola heeft wat schade opgelopen.

Dit delen