Terug gekomen op een oude locatie, maar dan in andere vorm en positie

Voor mij heeft op deze wijze, een aparte manier van een terugkeer. Het geeft toch een nostalgisch gevoel. Ook in een andere positie op die plek.

Toen ik op de Meao zat te Doetinchem, nl. van 1976 tot 1979 had ik les op diverse locaties. Een van die locaties was aan de Industriestraat. Ergens rond 2008 kwam ik weer terug op deze locatie. Maar dan niet op school, maar bij een instelling welke niet zo lang geleden is ontstaan. Nl . SCI. Afkorting van Stichting Cliƫnten initiatieven.

Daar kwamen mensen met een psychische handicap voor wie dit een inloopcentrum was. Daar werd toen voornamelijk koffie/thee gedronken, dus gezellig samen zijn en schilderen. De SCI is later in 2015 opgegaan in de Stadskamer. De Stadskamer is tegenwoordig veel uitgebreider voor mensen met een kwetsbaarheid.

Toen was die waarneming al heel apart. Op school waar ik in dat gebouw les had in bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie. Voor mij mooie en interessante vakken. Lekker met cijfertjes werken.

Afgelopen zaterdag de 25e november was er een open dag op alle locaties van de Stadskamer. Die dag moest ik dus werken, hetgeen ik niet erg vond. Ik was op de locatie waar ik nu werk gastvrouw. En dat gastvrij ontvangen van mensen, bevalt me wel. Ondanks mijn autisme kan ik dit heel goed hanteren. Af en toe van dienst zijn om een lekker kopje koffie of thee te zetten en te bedienen. Vaak met een gesprekje met de mensen.

Nu weet ik dat er in Groenlo de stadskamer aldaar is verhuisd naar een oude werkplek van mij waar ik begonnen ben, toen ik bij die SZW-instelling in dienst kwam.
Dus ben ik de maandag, 27 november na mijn werktijd naar deze locatie gegaan. Op 5 april 1982 ben ik daar begonnen en op 3 mei 1982 in dienst gekomen. Het hoofdkantoor zat voor aan de weg. En ik zat in het achterste deel van het gebouw. Toen heette dat nog Dienstencentrum Hameland. Later is dat Drukkerij Hameland gaan heten. Het hoofdkantoor heette toen Hoofdkantoor Hammeland.

Het oude gebouw waar het hoofdkantoor met de aanbouw is nu hetzelfde gebleven. De Drukkerij is geheel afgebroken, en er is daar een geheel nieuw stuk aangebouwd.
Ik kreeg van die flexwerker, een rondleiding en zag dat de vergaderruimte onder in de kelder nog bestond, welke nu een recreatieve ruimte is ontstaan. Ook de ingang is nog hetzelfde als toen ik daar na 16 jaar wegging naar een andere locatie de Hamelandgroep. (dat het toen zo is gaan heten). Dat was in 1998.

Voor mij is dit toch wel een aparte gewaarwording dat je dan nu anno november 2017 toch weer terugkeert op een locatie waar je jarenlang heb gewerkt, welke ook een tijd geleden is geweest.
Ik kende ook enkele andere kleinere dingen terug, als wat er voor 1998 er ook was.
Tja, nu geen Hoofdkantoor Hamelandgroep meer, maar stadskamer De Mattelier te Groenlo.