Toe aan het voorjaar

Na zo’n sombere weersomstandigheden, en ook lang donker blijft, krijg ik meestal zin in het voorjaar. Ik voel me nu nog geregeld depressief en heb weleens nare gedachten. Want nu ben je toch veel binnen.

‘s Avonds merk ik dat het al wat langer licht wordt. Maar ‘s morgens vind ik dat het nog lang donker is. Wel is het zo dat bij mij voorzichtig al sneeuwklokjes in onze tuin opkomt en de toverhazelaar bloeit ook goed.

Het bloeien van het een en ander merk ik overduidelijk dat het veel vroeger is dan diverse jaren geleden. Of dat een goede ontwikkeling is, dat  weet ik niet. Maar ik denk dat de klimaatsverandering hierin toch een grote rol speelt.

Gisteren heb ik de zaden voor mijn tuinieren al binnen gekregen. Ieder jaar kan ik via de volkstuinvereniging zaden bestellen, waarbij ik reductie krijg op de zaden, welke via de volkstuinvereniging worden verstrekt.

Ik ben al aan het plannen waar ik alles in kan zaaien c.q. poten.

Ook met de wandelingen heb ik al enkele 4 daagse gepland, zoals Diever, Apeldoorn en Limburg. Misschien wandel ik ook nog de Achterhoek 4 daagse en Barchem. Die beiden is relatief dicht bij huis.

Vorige week heb ik in Haaksbergen een trimloop gedaan, en voor mijn doen niet slecht gedaan. Het was in Witte Veen en Buurse Veen bij Haaksbergen. Veel kleine klimmetjes en kleine dalingen, waarbij je ook op moet passen op de boomwortels en gladheid door de modder op de paden. Al met al over de 11.3 kilometer heb ik 1uur en 8 minuten over gedaan. Ik heb me zelfs niet overhaast, want het was geen wedstrijd, maar een trail-hardloop route welke zeer recreatief was. Je kreeg ook geen startnummer….. Ik ben daar met de atletiekvereniging daar geweest.

Voor mij gaf dat al een voldaan gevoel, ondanks dat ik diverse jaren geleden veel sneller liep.

Als ik over 20 jaar 81 ben, hoop ik ook nog lekker te kunnen (hard)lopen en of wandelen. En ook lekker te mogen tuinieren in het voorjaar, zomer en herfst. Dat is mijn doel.

Dit delen