Tuinvogeltelling

Ieder jaar is er vanuit de vogelbescherming de tuinvogeltelling, welke erg leuk is om te doen.

Thuis hebben wij enkele voederplekken voor de vrije vogels wie bij ons de tuin bezoekt. Vetbollen, vogelpindakaas, los voer op voedertafel ect.

Wel iedere dag passen we op dat we niet teveel op de grond ligt en ook opletten om beschimmelde dingen weg te halen. Ook in verband met ongedierte. Dat moet je natuurlijk niet hebben.

Vandaag heb ik weer, zoals ik ieder jaar dat doe, meegedaan aan de tuinvogeltelling. Slechts een halfuurtje zit ik dan voor het raam om de soorten vogels af te turven. Het is erg leuk om te doen. Vooral als je veel vogels ziet en ook nog verschillende soorten.

Wel vliegen en wapperen ze veel op en neer, en dan is het heel lastig om het goed bij te houden. En die geluiden welke ze maken, geven bij mij een positieve prikkel. Maar dat heen en weer vliegen kan juist wel te veel prikkels geven. Maar bij mij gaat in dit soort gevallen, de positieve prikkel toch meer in zijn werk treden dan de negatieve.

Ik was rustig aan het schaatsen kijken, het schemerde wat en mijn man kwam binnen dat hij nog diverse vogeltjes zag met lange start en zwart wit van kleur. Ik zei tegen hem: dat kon weleens de staartmees zijn. En ik later gekeken. Ja warempel de staartmees.

Dus ook nog weer voor de 2e keer geteld, wat ik niet laten kon.

Wel merk ik dat ik moet oppassen, dat ik in dit soort zaken niet teveel in doordraaf. Maar wie weet dat ik morgenmiddag nog een telling doen. En dan moet het ook goed zijn.

Wat ik gezien heb, zomaar achter ons huis in onze tuin: pimpelmees, koolmees, huismussen, ringmussen, grote bonte specht, merels, houtduiven, tortels, roodborstjes, groenlingen, eksters, vinken, winterkoning, groenlingen. En bij de 2e telling nog staartmezen erbij.

Natuurlijk ben ik benieuwd wat komende maandag het resultaat is van de landelijke tuinvogeltelling van de vogelbescherming.

 

Dit delen