Dat tuinwerk op mijn werk is veel te zwaar voor mij

Dat tuinwerk op mijn werk is veel te zwaar voor mij

Weer een tegenvaller rond mijn werksituatie…… Ik krijg weer steeds minder vertrouwen in mijn werkgever vanuit mijn werkcoach en arbeidsdeskundige

Beste werkcoach en arbeidsdeskundige van mijn werkgever,
Vanmorgen, donderdag 12 januari, werd mij door de inlener gevraagd of ik nog buiten in de tuin aan het werk kom. Want het aspergebed had nodig mest nodig.
Ik heb de inlener gezegd dat ik last had van mijn rug en ook dat ik gisteren de hele dag thuis grotendeels van de dag in bed heb gelegen. (Ik heb last van hoestbuien, waarbij ik gisteren ook last van hoofdpijn had.). Vanmorgen heb ik wel kunnen werken, maar door die vage griepachtige verschijnselen heb ik wel wat energie verloren. Als ik zo was zoals gisteren, had ik mij ziek moeten melden. Door dat gehoest, heb ik wel weer last van mijn rug gekregen, waardoor het mij ook niet verstandig was om veel te gaan bukken en het zware werk te doen. Gelukkig heb ik tot nu toe dit kunnen voorkomen.
Op zich toen ik het de inlener dit heb uitgelegd begreep ze het wel. Ze kon het ook wel aan mijn stem horen.

Nu hebben de heren het gedaan. Ze konden mooi met de tractor deze werkzaamheden verrichten. Zo te zien konden ze dit mooi in een dag doen.
Als ik het had moeten doen, dan had ik het alleen met een kruiwagen en schop kunnen doen. En het is zeker een rij van rond de 70 meter. En ik was dan ook niet met een halve, zelfs een hele dag klaar. Daar heb ik zeker meer dan een dag voor nodig. En het is ook zeker met deze kou, best wel zwaar werk.
Verder had ik ook niet de kleding aan dat ik dit werk kon doen. Ik had gewone kleding aan, en geen werkkleding en de werk- of wandelschoenen had ik ook niet bij me.

Nu ik al een tijdje bij Landgoed Hulsevoort werk, is voor mij geen werkplek om daar als “vaste” kracht te blijven. Zeker ook niet meer dan 3 a 4 dagdelen. Er is veel buitenwerk, welke voor iemand als ik best zwaar is. Ik heb ook geen affiniteit heb voor elektrisch werken zoals een bosmaaier, bladblazer, tractor etc. Ik geloof zelfs dat ze niet eens een bosmaaier hebben, maar dat je het teveel aan hoog gras, waar veel kweekgras in zit alleen maar met een schop, greep en een goede schoffel kan doen om een beetje goed voor elkaar te krijgen. Het is voor mij ook geen doen om al dat tuinwerk en langs de rand langs de weg in mijn eentje te doen.

Het zijn verder aardige mensen en erg sociaal. Ook het mee-eten met de lunch is zeker heel uniek, waar je bij een andere werkgever niet treft.

Ik hoop nog steeds dat jullie voor mij op zoek blijven gaan naar werk welke nog meer tot me toegesneden is. Voor mij is het geen plek waar ik 36 uur moet gaan werken.
Momenteel ben ik bezig met de opgezette dieren om daar bij ieder dier een goed verhaal te schrijven zoals hun leefgebied, soort dier, eet- en gedrag-gewoonte etc. En de manier hoe ik het doe zijn ze tot nu toe heel tevreden. Ik vind dit soort werk ook leuk om te doen.

Heel graag wil ik op een hele goede wijze mijn begeleidster er bij in te blijven betrekken. Zij weet eerlijk gezegd heel goed wat ik aan kan. Ze kent mij op haar duimpje…… omdat ik zeker de neiging heb om bij diverse situaties over mijn grens te gaan. Maar ook voor andere zaken omtrent mijn werksituatie. Ondanks dat ik mezelf ook wel aardig goed ken, en ook verder gewoon net als andere mensen een zelfstandig leven leid.

Hoi Janne
Compliment voor je uitgebreide verslaglegging omtrent de voortgang bij Landgoed Hulsevoort
Heel goed dat je de bemesting van het aspergebed niet hebt aangepakt dat is veel te zwaar werk voor jou.
En al helemaal ongewenst met de griepachtige klachten waar jij mee kampt.

Ik ben dus blij om te lezen dat je ook voor jezelf bent opgekomen en dit zware fysieke werk in deze koude temperaturen niet hebt verricht. Goed zo, blijf hier ook steeds attent op.

Zwaar belastende tuinwerkzaamheden zijn uit den boze voor jou, dat is mannenwerk en daar huren ze dan maar een hovenier voor in of een man met een tractor.
Indien daar de financiële middelen niet voor zijn is dat hun probleem en niet die van jou.

Ook niet met bosmaaiers e.d. gaan werken, dat is fysiek veel te zwaar en je sloopt je rug ermee.
Niet doen dus, niet eens over nadenken.
Gewoon NEE zeggen.

Ik sta achter je, all the way, dat weet je dus maak je geen zorgen.
Je begeleidster

En heel goed gezegd door mijn begeleidster. Aan haar heb ik heel veel te danken.

Mijn werkcoach en arbeidsdeskundige gaf aan in de trant van: Daar zullen we met ons evaluatie gesprek aan de orde. Dat is op 2 februari aanstaande…..

Ik voel me nog zeer beschadigd door mijn werkcoach en arbeidsdeskundige

Dit delen