Urenbriefjes

Net zoals een paar jaar geleden toen mijn WSW-dienstverband nog onder de Sociale Werkvoorziening Hameland viel, vul ik nu voor de Sociale Dienst Oost Achterhoek wekelijks urenbriefjes in.

Ik weet niet anders, al vanaf mei 1982, weet ik dat, als je gedetacheerd bent, wekelijks je urenbriefjes in, welke door de leidinggevende van dat bedrijf, c.q. Instelling ondertekend moet worden. Ook zet je je als gedetacheerde je eigen handtekening c.q. paraaf op dit urenbriefje.

Ik heb zelfs in het verleden regelmatig urenverantwoording gedaan en hierdoor de urenboekingen.

Zoals ik al schreef, werk ik sinds half december ook 1 a 2 dagdelen in de week bij vrijwilligerspunt (Winterswijkers uit Huis – WUH).

Dus wat doe ik, de door mij gewerkte uren invullen, en op de regels voor wie ik werk een aantekening bij bij wie en voor hoeveel uur ik die week bij die instelling heb gewerkt. Dus ik dacht mooi, duidelijk en volledig deze invult.

Wat blijkt, dat schijnt “ruis” te ontstaan. Want de SDOA deed moeilijk waarom ik het op deze wijze invult. Het bleek dat mijn werkzaamheden bij de WUH, bij hen niet geregistreerd staat dat ik daar ook werk. Alleen Griffioen Consult en de Stadskamer, waar ik de meeste uren werk.

Afgelopen week een vrij uitgebreid gesprek gehad hoe ik nu wel mijn urenbriefjes in vervolg moet invullen;

Nl gewoon de uren welke ik werk, en als ik verlof heb, bijzonder verlof zoals vakbondsvergadering, dokter, ziek ben, gewoon de uren in te vullen welke betrekking heeft op dat item. Dus geen extra regel waar ik mijn werkzaamheden heb verricht  en  voor hoeveel uur.

In het systeem gaat het nu automatisch voor welke dag en welke instantie/bedrijf mijn ingevulde uren geldt. Eerder was het niet zo dat het systeem automatisch aangaf voor welke dagdeel  je werkt en waar.

Eerlijk gezegd hadden ze dit mij eerder moeten vertellen.

Ik moest nog ook nog op een “raar” tijdstip komen, nl. 11.00 uur. Zelf had ik liever ‘s morgens vroeg of ‘s middags na 15.00 uur dit soort gesprek willen hebben. Dit in verband met het op en neer reizen van en naar mijn werkplek. Maar ja, daar heb je ook geen zeggenschap over.

Dit delen