Vanuit mijn werk de Achterhoek 4 daagse gewandeld

Ik wandel graag, en dat hebben ze op mijn werk wel ervaren.

Een aantal maanden geleden had ik niet gedacht om de Achterhoek 4 daagse volledig te wandelen. Ik dacht, ach een dag of 1 a 2 op de 30 kilometer of zo. Anders moet ik teveel vrij voor nemen.

Aangezien mijn werkgever mij hebben gevraagd om toch volledig deel te nemen aan de Achterhoek 4 daagse, en dan op de 12 kilometer heb ik mij toch ingeschreven. Dat was dus in Doetinchem waar ik werk.

Eigenlijk als begeleider, bij veel deelname op deze afstand. Maar de beroepskracht gaf aan dat zij ook wel als leider wilt optreden, dus mocht ik voor mezelf voor een langere afstand inschrijven. Op dit moment is de 20 kilometer genoeg. Anders wordt het voor mij teveel.

Omdat ik in de week na Pinksteren ook nog Drents Friese Woud 4 daagse wilt wandelen, en dan het liefst 30 kilometer minimaal.
Ik mocht eigenlijk mijn “eigen gang” gaan. En ik hoef er geen verlofdagen voor in te leveren. Ook omdat ik soms veel meer uren heb gewerkt dan dat ik moet.

Toch vind ik erg leuk om de groep wie de 12 loopt, met wie ik als begeleider op de woensdag mee wandel, te ontmoeten. Ik zorgde ervoor dat ik ruim op tijd er ben, zodat ik koffie of thee kon zetten voor hen. Het was tijdens dit vocht drinken met elkaar ook wel gezellig. Allemaal goede zin. En het weer werkte ook mee.

Ik liep met hen mee naar de start. Wel startte ik op de 20 diverse keren te laat, omdat ik eigenlijk voor 9.30 uur moest starten, maar het werd nl. tegen 10.00 uur. En de organisatie deed daar niet moeilijk door.

Het eerste stuk liep ik alleen, maar dat vond ik niet erg. Het was wel even lekker rustig, en kon ik mijn geest ook lekker rust geven. Onderweg foto’s maken. En zo liep ik met een gang van meer dan 6 kilometer per uur over de weg.
De tweede dag was zwaarder, dan haal ik de 6 kilometer per uur niet. Ik houd ook niet te lang rust.

Die dag was de afstand ook meer dan 23 kilometer. Op zo’n afstand van 20 kilometer neem ik 1x rust van ongeveer een kwartier. Twee boterhammen en een kop thee en eventueel water of komkommer/tomaatjes kom ik dan een heel eind. De andere 2 boterhammen eet ik nadat ik de tocht volbracht heb.

Op de 3e dag was ik zelfs de laatste loper. De motorrijder wie de route controleert gaf aan de kaartjesknipper door dat de laatste loper al voorbij was, terwijl er 2 dames voor mij en ik juist als laatste loper was. Dus de motorrijder heeft 3 lopers gemist.

Ik heb na gelang de toch duurde na de rust diverse mensen ingehaald. En het liep ook goed.
Op de derde dag heb ik zelfs daarna een excursie voorgelopen, welke 7,5 kilometer lang was. Vanuit mijn werk willen ze binnenkort een excursie houden in Zwilbroek waar Flamingo’s te zien zijn.

Dat ligt vlak over de Duitse Grens richting Vreden. Het was goed weer, dus dan hoef ik er niet meer apart erheen.

De laatste dag, heb ik wel koffie gezet en even met de groep nog meegedronken, maar ben wel eerder naar de start gegaan, nl. net voor 9.30 uur. Zij moesten die dag 12,9 kilometer wandelen en voor mij was het 19.9 kilometer.

Bij de ene laatste rust had ik ruim 13 kilometer erop zitten. En waarachtig, ik kwam de groep tegen. Zij gingen net weg toen ik er aan kwam. We konden toen afspreken dat we bij de laatste rust op elkaar wachten en gezamenlijk naar de finish wandelen. Dat was nog geen 3 kilometer. Dat was dus met het groepje feest.

Ook de daglopers wie vanuit mijn werk liep, wandelde ook mee. Aan het eind kregen we bloemen, snoep en gezelligheid. Ik ben nog bijna nooit zo verwend geworden na een 4 daagse. Het deed me toch wel wat.

Ondanks dat voelde ik mijn ledematen wel, want thuis heb ik ook weinig rust genomen en ging de huishouding en andere dingen gewoon door.

Het was een leuke 4 daagse. Ik merk overduidelijk dat de routes ook vele malen beter zijn dan enkele jaren geleden. Ook de organisatie was zeker veel beter dan eerder. Ook erg behulpzaam. Zelfs op de derde dag dat ik als laatste bij de eerste rust kwam, hebben ze speciaal voor mij nog muziek gedraaid en een kopje thee kunnen geven. Dus ook nog zeer behulpzaam.

Het weer werkte ook erg mee. En dat scheelt ook.

Dit delen