Wat een verschil van mensen

Als ik geen advies had ingewonnen van betrouwbaren en mensen met kennis van de psychologie wie ook neutraal tegenover situaties staan, had ik wederom zware psychische klachten. En daar zit ik uiteraard niet op te wachten.

Oh was was ik vorige week verbolgen. Dit omtrent die leider van de schilderclub. Gelukkig heb ik heel goed contact gehad met mijn begeleider en meer mensen wie ik ken waarmee ik over de situatie heb gesproken en het schrijven heb laten zien. Een tuinbuurvrouw kent blijkbaar deze man goed. Zij had veel met hem te maken tijdens zijn eerdere werk bij Eucalypta. Toen vertoonde hij ook vergelijkbaar gedrag. Volgens mijn tuinbuurvrouw speelt bij hem een rol, dat hij mensen met een “smetje” gauw wilt veroordelen en niet in zijn systeem past. Ze zegt: dat ligt zeker niet aan jou, maar zuiver aan hem. En trek je daar niets van aan.
Eucalypta was vroeger een soort cultureel centrum, welke helaas tegenwoordig in Winterswijk niet meer bestaat.
Deze woorden van mijn tuinbuurvrouw doet mij goed. We kennen elkaar ook al enkele jaren.

Toch denk je er nog regelmatig aan. Het heeft schijnbaar toch zijn tijd nodig om het goed te verwerken.
Gelukkig heeft mijn werk daar nog niet onder geleden. Zeker nu ik een nieuwe baan heb.

Maar via mijn werk heb ik een andere schilderclub gevonden. Deze is nog een stuk goedkoper dan deze voorgaande club. En dat scheelt me dus ook in de financiën. Zeker nu ik in september over de uren welke ik nog in de ziektewet ben, slechts 70% krijg. (dat is in mijn geval 16 uur, omdat ik slechts 20 uur werk).

Als mensen mij benadelen over zaken waar ik niet anders kan handelen of dat ze mij veroordelen over zaken waar ik niets mee te maken heeft, dan voel ik mij erg vernederend en kwetsbaar voor psychisch lijden.

Ik slaap nu ook een heel stuk beter, en ik doe het allemaal rustig aan. Zeker dat het nu op mijn werk het allemaal best goed gaat. Ik zal heus wel dingetjes tegenkomen, waar wat mot is, maar ik word tot nu toe niet veroordeeld en als ik een vraag heb of een idee, daar wordt serieus op ingesprongen. En het hoeft echt niet zo te zijn dat ik gelijk wil hebben of dat ze mijn idee willen uitvoeren.
Maar dat ik serieus genomen en gehoord word.

Mijn ervaring is overduidelijk dat er gelukkig ook goede mensen zijn, naast die nuffels wie je het liefst wilt vergeten.

Dit delen