Wat wil jij?

Na een plekje te hebben gezocht in de kamer, observeer ik of ik wel goed zit hier. Ik heb goed zicht op wat er gebeurd en zit niet middenin de kamer, voor nu is het wel oké. Er wordt al druk gepraat met elkaar en doe alsof ik meeluister. Ik zie dat de gastvrouw aan mensen vraagt wat ze willen drinken.

“En, wat wil jij?” Ja hoor, daar heb je dé vraag. Tijd om even na te denken is er meestal niet. Ik kies dus standaard maar voor koffie. Zelfs al is het al avond, ik kies toch maar koffie. Als ik wel tijd zou hebben, dan zou ik vragen wat ze allemaal zouden hebben. Vervolgens zou ik nagaan waar ik nou eigenlijk zin in heb. En is het ochtend, middag of avond. Soms heb ik wel zin in wijn, maar is het nog maar ochtend. Dat is dan weer een beetje gek, dus is koffie wat gangbaarder om mee te beginnen. Aan de andere kant is ‘s avonds koffie om 10 uur niet zo gangbaar en wijn juist weer wel.

Soms vraag ik wat er allemaal is, komt er een lijst met allerlei opties en bij optie 6 ben ik de kluts al kwijt. Wat was nou het tweede van de lijst? Hetzelfde geldt voor de keuze uit bijvoorbeeld taart. Het is me al eens voorgekomen dat ik 3x moest vragen welke soorten het waren. Ik zag al wenkbrouwen argwanend omhoog gaan bij mensen. Ik kon het gewoon niet onthouden. Heel vervelend vind ik, voor mezelf maar ook voor degene waar ik op visite ben.

Het blijft lastig om na te gaan wat ik wil. Vaak herhalen ze het ook nog net in een andere volgorde als ik het niet meer weet. Wordt het allemaal nog ingewikkelder van. Vandaar ook de koffie. Gelukkig kan ik er goed tegen, al is het 10 uur ‘s avonds.

Blijf ik dan nog een beetje helder van, ook wel fijn. Het is niet zo dat ik koffie bij iedereen lekker vindt, sterker nog, het is vaak zelfs vies. Bij die mensen kies ik dan dus ook wel eens voor water. Of spa blauw, als het in een restaurant is. Daar kan eigenlijk niks mis mee gaan, is er altijd en ik kan dan altijd nog nadenken of ik wat anders wil.

Nog fijner is als men van te voren even vraagt wat ik graag drink. Of dat ze het op een lijstje zetten wat er is en dat aan me geven. Kan ik rustig kijken en nagaan wat ik wil drinken. Op een verjaardag vraag ik het wel eens, wil je even opschrijven wat je hebt? Super fijn, ik heb tijd om even na te denken en prompt vinden anderen dit ook wel reuze handig! Win-win dus.

Dit delen