De winter is toch nu echt niets aan

De klimaatsverandering, vind ik duidelijk merkbaar. Het is nu wel winter, maar dan volgens de jaargetijde?

Niks aan, vind ik aan deze winter. Laat daglicht en nog vrij vroeg donker. En enorm veel regen. Het water staat ook erg hoog. Niks aan. Brrrr

Veronderstel als dat water in sneeuw gevormd was, wat zal dat problemen geven met het verkeer en andere zaken.

Persoonlijk heb ik het liefst licht vriezend weer met een zonnetje, waar je lekker kan schaatsen op natuurijs. Ook om te wandelen is dit lekker weer.

Nu is in de bossen erg drassig. Hier ook oppassen dat je niet uitglijd.

Doordat het veel regent, nemen veel mensen ook makkelijker de auto, welke je normaliter ook op de fiets kan. Dan is het ook veel drukker onderweg.

Ik kan me nog herinneren dat we kolenkachels hadden en dat de auto’s voor het gebruik zeer regelmatig de ruiten van de betreffende auto’s gekrabd moet worden. Bloemen op de slaapkamer ruiten en sneeuwpoppen maken in de achtertuin.

Nu is het nat, waterkou en triest weer. Volgens de voorspellingen wordt het de komende week kouder en komt er vorst. Nou benieuwd hoe dit zich uitpakt op mijn humeur.

Voor mij is het toch duidelijk dat de klimaatsverandering een rol speelt. Ook ben ik benieuwd of de komende winters wel zo gezond zijn. Want ik heb zelf het idee dat de zomers steeds meer overlast is van slakken, insecten en andere ongedierte door die klimaatsverandering.

Verder merk ik daarbij, dat ik toch blijer wordt als het (licht) vriezend weer is met een zonnetje.

Dit delen