Woon werk verkeer

Momenteel rij ik 5 dagen in de week van Winterswijk naar Doetinchem wegens mijn huidige baan in Doetinchem. Hierdoor rij ik ook een heel stuk over de N18 welke van Enschede naar de snelweg A18 bij Varsseveld gaat.

Sinds ik deze huidige baan heb, reis ik zeker 80 kilometer per dag. En wel met mijn eigen auto een Volkswagen Up, welke nu bijna 4 jaar oud is.
Ik werk nu nog 5 dagen in de week van ongeveer 4 uur per dag. Dus dat is al 400 kilometer per week. Ik heb daar geen problemen mee, Want ik kies liever voor goed passend werk waar ik plezier aan beleef, dan een rotbaan welke in mijn woonplaats is.
Mijn auto gebruik ik ook voor andere bestemmingen, welke ik niet fietsend of lopend af kan.

Er wordt hard gewerkt aan het traject de N18 van Enschede naar Varsseveld. De weg wordt gebruiksvriendelijker gemaakt, waardoor dit stuk niet teveel obstakels meer heeft zoals dwars door Eibergen, waarbij veel oponthoud is door de vele verkeerslichten, smalle of te weinig rijbanen ect. Kortom de nieuwe N18 om de doorstroom van het verkeer te bevorderen.
Eind 2018 zal de finishing touch zijn, als alles via planning verloopt. Er is af en toe oponthoud, maar nog lang niet, denk ik, als in het westen van ons land. Want daar lijkt mij niets om daar te moeten wonen, en dagelijks in (ellenlange) files te moeten staan.

Nu er her en der op dat traject weg werkzaamheden worden verricht, wil nog weleens gebeuren dat er nog oponthoud is.
Momenteel, ook wegens wegwerkzaamheden bij een school, waarover ik normaliter rij om naar Doetinchem te komen rij ik via Meddo naar Lichtenvoorde om daar op de N18 te komen.
Van de week, afgelopen woensdag, gaf Omroep Gelderland aan dat er een file stond bij Varsseveld op de N18, met een langere reistijd van ongeveer een half uur, bij de afslag naar Aalten vanuit Lichtenvoorde, Ik kreeg dit bericht toen ik net voor Meddo reed. Ik dacht oef: dat wordt mijn telefoon pakken en mijn werk bellen zodra ik een parkeer haven kan vinden als ik daar in de buurt in de file moet staan.

Goed en wel Lichtenvoorde voorbij, kreeg ik op de radio van dezelfde Omroep Gelderland bericht dat het verkeer aldaar weer een gewone doorstroom heeft. Dat was dus een goed bericht. En inderdaad geen file en kon op een normale manier doorrijden.

Eind volgende week kan ik beter via Aalten rijden, omdat wegens dezelfde wegwerkzaamheden vanuit Varsseveld richting Lichtenvoorde een aantal dagen afgesloten is. Dus iedere keer in me opnemen hoe ik dan het beste kan of moet rijden.

Tot nu toe gaat het nog heel goed met dit soort verwerkingen voor mijn geest.

IK BEN WEL WAT MEER TIJD KWIJT VAN EEN LANGERE REISTIJD WOON WERK VERKEER. MAAR VOOR MIJ GEEFT HET TOCH OOK VOORDELEN:
– Ik heb dan de tijd om alles even te overzien en te verwerken binnen mijn werk en thuis.
– Even niemand om mij heen wie tegen mij aan staat te kletsen.
– Van alles onderweg kan zien, ondanks dat ik ook op het andere verkeer moet letten.
– Ik zie veel auto’s met kenteken 2 letters, 3 cijfers, 1 letter, welke voorzichtig toeneemt. (momenteel zijn ze rond -eerste 2 letters- de PN c.q. PR
– Toch ook wat oudere auto’s in allerlei merken waarvan het kenteken ontstaat 2 letters, 2 letters, 2 cijfers, welke in aantallen voorzichtig afneemt.
– Ik zie de veranderingen in de natuur, nu al heel voorzichtig dat de bladeren aan de bomen minder groen zijn, en eerder donker wordt.

En zo nog wel veel meer. Dus tot nu toe heb ik er nog geen problemen mee. En ik hoop HOUDEN ZO.