Loekje van Hooft

In 2015 ben ik bij het bestuur van de NVA gekomen en heb ik mij al eens voorgesteld in de nieuwsbrief. Mijn naam is Loekje van Hooft en ik ben gemakkelijk te vinden op Social media. Er heten tenslotte niet veel vrouwen Loekje.

Zo’n elf jaar geleden ben ik, door mijn werk, in contact gekomen met mensen met ASS. Ik zat in het laatste jaar van mijn SPW-opleiding en werkte als begeleider in een woning voor cliënten met een meervoudige beperking. Dit werk heeft mij gemotiveerd om de SPH-opleiding te volgen. Doordat je als SPW’er/SPH’er breed werd opgeleid, kreeg ik minimale kennis over ASS mee.

Het is een uitdaging om cliënten met ASS te begeleiden vanwege de diversiteit, wat maakt dat het van mij als professional net iets extra’s vraagt. Bij obstakels binnen de omgang met mensen met ASS is er meestal geen gebrek aan het willen begrijpen, maar een gebrek aan kennis. Dat is de reden waarom ik mij bij de NVA Noord-Brabant vooral bezig hou met cursussen geven aan vrijwilligers. Daarnaast geef ik op aanvraag voor AIC’s binnen Brabant workshops.