Wilt u uw bericht of oproep hier plaatsen?

Klik hier om uw bericht of oproep te plaatsen

Wie komt er bij ons?

Voor onze werkgerelateerde dagbesteding zoeken we jongvolwassenen die willen leren websites te bouwen maar ook flyers, folders, visitekaartjes en dergelijke maken en helpen bij diverse ondersteunende IT werkzaamheden. Je leert/werkt in je eigen tempo en in een gezellig team zonder druk.

Mogelijk ben je al creatief maar als dat niet zo is kunnen we je vanalles leren, creatief zijn is geen must! Mogelijk heb je al ervaring met illustrator en wil je daar bij ons mee werken of bijleren?

Ben je uitgevallen op je reguliere werkplek of zit je al enige tijd thuis of ken je zo iemand? Kom dan eens gezellig kijken bij ons en wie weet kom je bij de club!info@getpraut.nl
getpraut.nl

11-1-2018 Gezocht: deelnemers/ouders voor een op te richten wooninitiatief

Wij, ouders van een zoon van 22 met autisme, zoeken enthousiaste ouders van normaal begaafde jong-volwassenen met een stoornis binnen het autismespectrum om samen een wooninitiatief op te zetten in Bergeijk.

Welke ouders zoeken ook een passende woonplek met begeleiding voor hun zoon/dochter?

Onze zoon heeft een beschermd wonen indicatie.

Denk je er al enige tijd over na en wil je samen verder kijken dan hoor ik dat graag, kunnen we samen voor een geschikte plek en zorg gaan zoeken.

Graag contact opnemen via mailadres:
onsjet@hotmail.com

Tip website hulp huishouden en koken

Tip:Kijk eens op de website: www.huishoudeninhokjes.nl Op een eenvoudige en schematische manier wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je huishoudelijke taken kan uitvoeren en ook hoe je kan koken. Bedoeld voor mensen die het fijn vinden om hierbij hulp te krijgen. Uitgelegd m.b.v. foto's en pictogrammen.

“PUZZLE-AUT” sokken voor een goed doel

"PUZZLE-AUT" sokken voor een goed doel Autism, doesn't sock!

Wil jij iets doen voor een goed doel? Jongvolwassenen met autisme verder helpen? Sponsoren terwijl je er iets super tofs voor terug krijgt?!

Vanaf 3 december 2019 zijn de "Puzzle-Aut" Socks verkrijgbaar.

Designed by Lotte Verberne bij COMPITAUT. Wij zijn tot dit ontwerp gekomen omdat iedere dag voor de meeste jongvolwassenen met autisme een puzzel is die zij moeten zien op te lossen. Iedere dag krijgen ze een gedeelte van de puzzel af maar er blijven altijd losse stukjes.

De opbrengst van de sokken gaat volledig naar de stichting Helpusaut. Hiermee willen we zorgen voor een continue geldstroom. Dit om de maandelijkse activiteiten, die de stichting Helpusaut organiseert voor jongvolwassenen met autisme in Helmond en omgeving, mogelijk te blijven maken.

De sokken kosten €12,95 exclusief eventuele verzendkosten en zijn verkrijgbaar in de maten 36 - 40 en 41 - 45.

De sokken kunnen verzonden worden per post of opgehaald worden in Helmond of Nijmegen. Na ontvangst van de bestelling wordt een email verstuurd ter bevestiging.

PRE-ORDER NOW! Via: https://www.helpusaut.nl/verkoop-sokken

De sokken zijn zeer exclusief, dus op = op.

Voor maar € 12,95 help jij onze stichting, en daarmee jongvolwassenen met autisme, verder!

Op de website www.helpusaut.nl staat bij https://helpusaut.nl/nieuws welke activiteiten we al georganiseerd hebben.

Door deze sokken te kopen steunt U de jongvolwassenen met autisme EN u draagt aparte mooie sokken van goede kwaliteit.

Open dag bij Werk & Uitleg

Werk & Uitleg is een creatieve werkplaats voor dagbesteding, begeleiding, reintegratie en herstel. Deelnemers kunnen afhankelijk van de hulpvraag een aantal dagdelen of uren per week komen werken. We bieden maatwerk bij bijvoorbeeld vragen rondom dagstructurering, herstellen bij burnout en dagbesteding. Alles wat gemaakt wordt mag mee naar huis genomen worden. In onze rustige werkplaats is geen tijdsdruk. Hierdoor kan de deelnemer zich ontspannen en zich zelf zijn. Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van mensen met autisme die bijvoorbeeld een Persoons Gebonden Budget hebben.

Op zaterdag 25 januari bent u tussen 10.00 uur en 17.00 uur van harte welkom. U kunt dan komen kijken in de werkplaats. Voor meer info en opgeven kunt u bellen met Carolina Janssen 040-2421930 of mailen naar info@werkenuitleg.nl

Proefpersonen voor coaching gesprekken

Ik ben op zoek...

Dit jaar ben ik begonnen met een opleiding tot AutismeCoach. Super veel zin in! Om mijn vaardigheden als coach te kunnen oefenen, ben ik op zoek naar personen (16+) met (kenmerken van) autisme. Wie kent er iemand in zijn/haar omgeving, die behoefte heeft naar meer rust en minder stress bij autisme en hierop online gecoacht wilt worden.

Is er interesse neem contact met me op of stuur een persoonlijk berichtje, zodat ik je verdere informatie kan geven.

Ga naar mijn linkedin pagina

Dagbeleving

Prikkelarme Kleinschalige dagbesteding voor (jong)volwassenen. Wil je een ochtend, middag of hele dag lekker boetseren, mozaïeken of misschien wel lekker in ons moestuinen bezig zijn. Laten we kennis maken om te kijken of het klikt samen.
www.dagbelevinglevenskracht.nl
Kijk ook gerust op Facebook dagbeleving LevensKracht

Ervaringsdeskundig Maatje gezocht (omgeving Steenbergen)

Voor een meisje van 18 jaar met autisme en een angststoornis zijn we op zoek naar een leeftijdsgenoot tot 25 jaar die haar of zijn eigen ervaring wil inzetten om te helpen.

Het meisje woont in Steenbergen en zoekt in de omgeving een maatje, leeftijdsgenoot tot 25 jaar, waar ze gesprekken mee kan voeren en zich veilig en vertrouwd bij voelt. En als het klikt, activiteiten mee kan ondernemen zoals wandelen of naar een winkel lopen. Gewone dagelijkse bezigheden zoals boodschappen doen of naar buiten gaan zijn voor haar al een grote stap.

Kun jij door je eigen ervaring en proces dit meisje begrijpen en haar steunen? En wil je jouw ervaring inzetten om iemand anders te helpen?

Of ken je iemand die dit zou kunnen en willen doen? Laat het weten!

Vrijwilligers Informatie Punt

Locatie Steenbergen

E: caroline.maat@wijzijntraversegroep.nl

T: 06-3926 7945

Advies middelbare school kind met ass

Ik zou graag sparren met ouders die kinderen hebben die ook de keuze moeten maken of hebben gemaakt voor een middelbare school in Breda

Contactgegevens:
Joyce Bertels
joycebertels@gmail.com

Daten met autisme

Ben jij de online dating apps ook helemaal beu? Maar zou je wel een keer gezellig met iemand op date willen?

Meld je dan aan voor Hapje&Drankje!

Hapje&Drankje is een initiatief van de organisatie Amarant. Maar: iedereen is welkom, dus ook mensen van buiten Amarant.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer jij je aanmeldt voor Hapje&Drankje gaan wij voor jou op zoek naar een leuke date die bij jou zou kunnen passen. Als deze gevonden wordt, krijg je bericht. Vervolgens ga je op date met deze persoon door ’s avonds na etenstijd een hapje en een drankje te doen. Tijdens deze avond zullen ook andere stelletjes op date gaan. De matchmakers zijn aanwezig om mee te helpen waar nodig.

Voor wie?

Mensen met een normale begaafdheid en autisme of een andere psychische kwetsbaarheid. En voor mensen die openstaan voor een date met iemand die autisme of een andere psychische kwetsbaarheid heeft.

Leuk idee, maar hoe dan?

Stap 1: Meld je aan (zie verderop).
Stap 2: Je krijgt een vragenlijst doorgestuurd om in te vullen.
Stap 3: Je krijgt een bevestiging dat jouw vragenlijst is ontvangen.
Stap 4: Afwachten… De matchmakers gaan op zoek naar een leuke date die past bij jouw ingevulde vragenlijst (let op! Dit kan wat langer duren in verband met de hoeveelheid aanmeldingen die we krijgen).
Stap 5: Wanneer een date voor jou gevonden wordt, krijg je bericht van de matchmakers.
Stap 6: Je gaat op date met jouw gevonden match.

Waar en wanneer?

Tilburg, de exacte locatie, datum en tijd wordt gepland wanneer er voldoende matches zijn.

Aanmelden

Meld je aan via: ursula.paulides@amarant.nl of karen.wilthagen@amarant.nl