Wilt u uw bericht of oproep hier plaatsen?

Klik hier om uw bericht of oproep te plaatsen

11-1-2018 Gezocht: deelnemers/ouders voor een op te richten wooninitiatief

Wij, ouders van een zoon van 22 met autisme, zoeken enthousiaste ouders van normaal begaafde jong-volwassenen met een stoornis binnen het autismespectrum om samen een wooninitiatief op te zetten in Bergeijk.

Welke ouders zoeken ook een passende woonplek met begeleiding voor hun zoon/dochter?

Onze zoon heeft een beschermd wonen indicatie.

Denk je er al enige tijd over na en wil je samen verder kijken dan hoor ik dat graag, kunnen we samen voor een geschikte plek en zorg gaan zoeken.

Graag contact opnemen via mailadres:
onsjet@hotmail.com

Tip website hulp huishouden en koken

Tip:Kijk eens op de website: www.huishoudeninhokjes.nl Op een eenvoudige en schematische manier wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je huishoudelijke taken kan uitvoeren en ook hoe je kan koken. Bedoeld voor mensen die het fijn vinden om hierbij hulp te krijgen. Uitgelegd m.b.v. foto's en pictogrammen.

Autisme Krachtdag voor vrouwen met autisme – 19 jan 2019

Ben jij een vrouw met (kenmerken van) autisme? Kom je elke dag moe thuis van je werk? En vind je het moeilijk om thuis echt tot rust te komen, omdat je een relatie hebt of een gezin met (jonge) kinderen? Heb je bijna elke dag last van overprikkeling en voel je je regelmatig overbelast en geïrriteerd? Kom dan naar de Autisme Krachtdag in de prachtige omgeving van Oisterwijk!

Unica coaching en Stienke de Jager Coaching bij Autisme organiseren op zaterdag 19 januari 2019 een speciale Autisme Krachtdag voor vrouwen met (kenmerken van) autisme. Een dag om op krachten te komen, krachten te verzamelen en te delen in een veilige omgeving, samen met andere vrouwen die autisme hebben. Tijdens deze dag leer je hoe je energie kunt krijgen en vasthouden en hoe je beter kan communiceren over stress met je partner, je kinderen en je collega’s. Daarnaast wordt er ook voldoende tijd ingepland voor het delen van ervaringen, op een positieve manier en met respect voor elkaar.

Zie voor meer informatie www.unicacoaching.nl/krachtdag

Gezocht: proefpersonen met hoog-functionerend autisme (HFA)

Wat is het?

Dit is een onderzoek van de universiteit van Tilburg, aan het Tilburg center for Cognition and Communication (TiCC). Wij gaan onderzoeken wat de verschillen zijn tussen mensen met en zonder hoog-functionerend autisme (HFA) op het gebied van gesprekstechnieken in een persoonlijk gesprek. Wij kijken hierbij vooral naar het taalkundige aspect, o.a. woordkeuze, hoe vragen worden gesteld, etc. Door onderzoek hiernaar te doen hopen wij erachter te komen op welke manieren mensen met hoog-functionerend autisme (HFA) anders communiceren, of juist hetzelfde, als mensen zonder HFA.

Wat ga je doen?

Eerst ga je een persoonlijke herinnering zo uitvoerig mogelijk opschrijven. Dit duurt 10 minuten en vindt plaats achter een computer of laptop. Daarna ga je samen met een andere proefpersoon, die ook HFA heeft, een gesprek voeren om elkaar te leren kennen. Jullie krijgen hiervoor 6 kaartjes met verschillende gespreksonderwerpen, die jullie om de beurten gaan bespreken. Terwijl jullie het gesprek voeren, worden er geluidsopnames gemaakt

Wij zoeken proefpersonen die voldoen aan het volgende: - Tussen 18 en 40 jaar - Normaal/hoog functionerend (normale/hoge intelligentie) - Je kan Nederlands lezen/schrijven/spreken - Woonachtig in Noord-Brabant / rond Tilburg - Een autisme spectrum stoornis, bijv. Asperger syndroom, PPD-NOS, ‘gewoon autisme’, etc. Dit moet zijn vastgesteld door een psycholoog/psychiater.

Waarom meedoen?

- Je helpt de wetenschap vooruit - Het is leuk en je leert een ander persoon met hoog-functionerend autisme kennen - Je krijgt een bol.com bon van €5,-.

Privacy

Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld, dus ook de inhoud van jullie gesprek en je beschrijving van de persoonlijke herinnering. Nadat wij alle onderzoeksgegevens hebben verzameld, zal ervoor worden gezorgd dat je gegevens niet meer terug te leiden zijn naar jou als persoon.

In het kort:

Duur: ongeveer 30 minuten Wanneer: november/december 2018, mogelijk begin 2019 Locatie: Universiteit van Tilburg Beloning: bol.com bon van €5,- Contact/vragen: c.out@uvt.nl

Deelname aan dit experiment is niet mogelijk voor personen die een beperking hebben die vloeiend spreken belemmert.

Wetenschappelijk onderzoek naar sociale uitsluiting en dopamine bij autisme: deelnemers gezocht (18-30 jaar oud)

GGZ Rivierduinen Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum verrichten een wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van het verhoogde risico op psychose voor personen met autisme. Als we beter begrijpen hoe dit komt, kunnen we het in de toekomst wellicht voorkomen.

Waarom doen we dit onderzoek? Een psychose is een toestand waarbij iemands contact met de werkelijkheid ernstig verstoord is. Personen met een psychose kunnen bijvoorbeeld stemmen horen van niet-aanwezige personen of denken dat er op televisie over hen gepraat wordt. Wij vermoeden dat sociale uitsluiting kan leiden tot een verhoogde aanmaak van dopamine in de hersenen en dat dit vervolgens kan leiden tot een psychose. Met dit onderzoek willen we hier graag meer inzicht in krijgen.

Wie kunnen meedoen met dit onderzoek? We zoeken deelnemers van 18 t/m 30 jaar met een diagnose in het autisme spectrum (autisme, Asperger, PDD-NOS, ASS). Om inzicht te krijgen in verschillen tussen personen die zich wel en niet eenzaam voelen, zoeken we niet alleen personen die veel gepest zijn of zich eenzaam voelen, maar ook personen met autisme die weinig gepest zijn en niet eenzaam zijn. Personen met autisme die zwakbegaafd of psychotisch zijn (geweest) of psychofarmaca gebruiken, kunnen helaas niet deelnemen.

Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd? - Dag 1 (totaal 2,5 uur): u komt naar Rivierduinen te Leiden (5 minuten lopen vanaf Centraal Station). Hier zal de psycholoog-onderzoeker door middel van een aantal tests en vragenlijsten bepalen of u voldoet aan de eisen voor verdere deelname aan het onderzoek. - Thuis (totaal 35 minuten): u vult enkele vragenlijsten thuis in en neemt deze vragenlijsten mee naar de volgende afspraak. - Dag 2 (totaal 30 minuten): u komt naar de afdeling Radiologie van het LUMC. Hier zal een MRI-scan van uw brein gemaakt worden. - Dag 3 (totaal 3,5 uur): u komt naar de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het LUMC. Hier zal een PET-scan van uw brein gemaakt worden. Om dopamine in de hersenen te kunnen meten gebruiken we een ongevaarlijke, zeer lage dosis van een radioactieve stof.

Vergoeding: U ontvangt een vergoeding voor uw reiskosten en daarnaast ontvangt u een vergoeding van 160 euro voor uw deelname.

Informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de onderzoeker, Rik Schalbroeck, e-mail: R.Schalbroeck@Rivierduinen.nl, tel.: 06-53919962. Hij kan u een uitgebreide informatiebrief sturen.